تعرفه طراحی سایت در آمریکا
اگر شما در آمریکا هستید و نیاز به طراحی وب سایت دارید، احتمالا برای یافتن یک شرکت معتبر در شهر یا ایالت محل زندگی خود (کالیفرنیا، نیویورک، نیوجرسی، تگزاس …) در گوگل جستجو کرده اید. البته امروز دیگر الزامی به این نیست که طراح وب سایت شما حتما در شهر شما باشد. شما می توانید به طور آنلاین سفارش داده یا در صورت نیاز جلسات فنی و آموزشی را به صورت آنلاین برگزار نمایید.
خوشبختانه دنیای کسب و کارهای تکنولوژی و وب به رضایت مشتریان خیلی بیشتر نیاز دارد. و به راحتی هم می توان از کیفیت و سابقه این کسب و کار ها اطلاع یافت. پروفایل کسب و کار ها در گوگل محلی است که هر مشتری راضی یا ناراضی می تواند آزادانه تجربه خود را برای عموم به اشتراک بگذارد. همچنین نمونه کار های (Portfolio) طراحان وب در وب سایت آن ها روش خوبی برای بررسی کیفیت کار آن ها است. با این حال طراحی سایت به سلیقه و نظر سفارش دهنده نیز بستگی دارد.
از طرف دیگر این که این شرکت طراحی وب سایت آیا ثبت شده است یا اینکه به صورت فریلنسر کار می کند می تواند تا حدی راهنمای شما باشد. چون حتی فریلنسر ها هم در فضای وب شناخته شده هستند و می توان درباره سابقه کار آن ها تحقیق کرد. اما پیشنهاد من به شما این است که به سراغ شرکت هایی بروید که سابقه طولانی در طراحی وب دارند. چون وب سایت شما نیاز به پشتیبانی خواهد داشت. یک نفر یا یک گروه کوچک مسلما در پشتیبانی از وب سایت ها محدودیت هایی خواهند داشت. در صورتی که یک شرکت بزرگ و با سابقه با تعداد نیروی بیشتر، قدرت و شانس بقای طولانی مدت در بازار، می تواند پشتوانه خوبی برای نیاز های پشتیبانی سایت شما در آینده باشد.
انواع وب سایت ها
پیش از اینکه به بررسی قیمت وب سایت بپردازیم برای راحتی کار من آن ها را به چند دسته تقسیم می کنم:
وب سایت های شرکتی که برای معرفی یک کسب و کار ساخته می شوند
وب سایت های فروشگاهی، که محصول یا محصولات مختلفی را به فروش می رسانند
وب سایت ها یا وب اپلیکیشن های خاص مانند: B2B، Database Driven و غیره
هر یک از این پروژه ها می توانند جزئیات متنوعی داشته باشند. مثلا یک فروشگاه آنلاین می تواند دارای جستجوی ساده یا پیشرفته، مقایسه، سیستم محصولات پیشنهادی پیشرفته و غیره باشد.
به هر حال برای همه این وب سایت ها مثال های ایده آلی وجود دارند مانند Amazon یا eBay. ما می توانیم سه دسته وب سایت بالا را باز به دو قسمت پایه و پیشرفته تقسیم کنیم. اما منظور ما از فروشگاه پیشرفته آمازون نیست. چون کمتر وب سایتی به این حجم امکانات و بهینه سازی ها نیاز داشته و توجیه سرمایه گذاری و توسعه پیدا می کند.
نوع دیگری که ما می توانیم تفاوت در وب سایت ها قائل شویم این است که وب سایت از پایه یا با CMS توسعه داده شوند. که معمولا برای کاهش هزینه، زمان و کیفیت توسعه، پروژه تا زمانی یک CMS می تواند نیاز های یک پروژه را پاسخ بدهد ما به سراغ توسعه سایت از پایه نمی رویم. چون زمانی که قرار است نتیجه هر دو روش یکسان باشد، توسعه از پایه بخاطر هزینه بیشتر توجیه اقتصادی ندارد.
قیمت طراحی وب سایت در کالیفرنیا
برای اینکه ما یک ارزیابی از تعرفه طراحی وب سایت داشته باشیم، سری به شرکت های طراحی سایت در صفحه اول گوگل برای کالیفرنیا و نیویورک می زنیم. سایت هایی مانند: k2websitedesign, sleeplessmedia, jingged, levelonewebdesign, cawebdesign, websocal، قیمت هایی که این وب سایت ها از تعرفه طراحی سایت ارائه داده اند می تواند مشتی نمونه خوبی باشد.
ما در طراحی وب سایت های شرکتی معمولا شاهد سه نوع پکیج هستیم: پکیج پایه، نقره ایی و طلایی. چگونگی این پکیج ها می تواند به کیفیت طراحی، سفارشی بودن، طراحی ریسپانسیو، تعداد صفحات، بهینه سازی، نوع هاست و دامنه متفاوت باشد.
معمولا ما برای وب سایت های پایه در آمریکا شاهد دامنه قیمت بین 400 تا 9000 دلار هستیم. البته این تنها بخشی از هزینه ها می باشد. تولید و تهیه محتوا (متن، عکس و غیره) و بویژه پشتیبانی فنی تعرفه ایی جداگانه دارد. من در اینجا نمی خواهم به هزینه تولید محتوا بپردازم، اما شخصا نکته ایی در اینجا توجه مرا جلب کرد، آن هم تعرفه خدمات پشتیبانی و تفاوت قیمت در تعداد صفحات است. یعنی هزینه پشتیبانی این نوع وب سایت (معرفی یا شرکتی) از ماهی 150 دلار تا 2000 دلار می باشد که هزینه قابل توجهی است.
اما درباره وب سایت های فروشگاهی، شروع قیمت این وب سایت ها از 5000 دلار شروع شده و تا 70000 دلار ادامه می یابد. و هزینه پشتیبانی آن در سال می تواند به اندازه هزینه اولیه توسعه وب سایت باشد!
سئو نیز هزینه ایی جدا از طراحی وب سایت دارد. بررسی های من نشان می دهد که تعرفه سئو نیز در آمریکا حداقل از 2000 دلار آغاز می شود.
قیمت تولید وب سایت در ایران
مسئله دیگری که در رابطه با تولید وب سایت در کشور های غربی وجود دارد این است که اکثر آن ها نقش واسطه ایی بازی می کنند. یعنی آن ها با مشتریان خود در آمریکا قرارداد بسته و کار را به برنامه نویسان در کشورهای عمدتا آسیایی می سپارند. در این میان سود اندکی به برنامه نویس می رسد و عمده آن نصیب واسطه ها می شود.
شاید بپرسید چطور همچین چیزی ممکن است. به خاطر تفاوت هزینه ها و دستمزد های در کشورهای آسیایی گاه هزینه توسعه یک وب سایت یک دهم چیزی است که در آمریکا مشتری پرداخت می کند. برای مثال امروز هزینه توسعه وب سایت های فروشگاهی پایه در ایران از حدود 2.5 میلیون تومان (200 دلار) آغاز می شود در حالی که این نرخ در آمریکا از 4000 دلار شروع می شود.
علاوه بر این هزینه پشتیبانی وب سایت ها نیز بسیار متفاوت است. پشتیبانی سالانه یک وب سایت شرکتی در ایران معمولا از 200 هزار تومان (16 دلار) شروع می شود در حالیکه در آمریکا این مبلغ حداقلی بیش از 400 دلار بوده و معمولا چند برابر این مبلغ است.
اما تعرفه سئو نیز در ایران برای سایت های خارجی بسیار ناچیز تر آنی هست که در آمریکا پرداخت می شود. در ایران این تعرفه از یک میلیون تومان (70 دلار) در ماه آغاز می شود در صورتی که در آمریکا پلن سئو از 2000 دلار شروع می شود.
همانطور که دیدید هزینه توسعه و نگهداری یک وب سایت در ایران می تواند حتی تا یک بیستم پایین تر از قیمت آن در آمریکا باشد.
مسائل احتمالی در طراحی سایت در کشوری دیگر
شاید شما بخواهید از این اختلاف قیمت وب سایت در ایران سود ببرید. یعنی از آمریکا به یک شرکت طراحی وب سایت در ایران سفارش دهید. اما دغدغه هایی این چنینی داشته باشید: انتقال پول به ایران، نحوه قرارداد بستن، احتمال نارضایتی مشتری از شرکت توسعه دهنده، اختلاف ساعت دو کشور.
تجربه شخصی من این را می گوید حق همیشه با مشتری است. باید از اعتبار و ارزش برند شرکت بیشترین حفاظت انجام شود چون ضامن بقا در بازار های رقابتی است. همانطور که در مقدمه توضیح دادم یک مشتری ناراضی امروز به سادگی می تواند نظر خود را در Google Business ثبت کند. و این یکی از ترازو های بی طرف در این صنعت است.
در واقع یک برند شناخته شده مانند وب تو نت با بیش از 15 سال تجربه و با طراحی بیش از 3000 وب سایت برای مشتریان در سرتاسر جهان، کیفیت و اعتباری کاملا شناخته شده به حساب می آید. که می تواند نقطه شروع خوبی برای اعتماد و همکاری های ما باشد.
بخاطر تحریم ها و قطع بودن سیستم بانکی ایران با خارج کشور، ما برای مشتریان خارج از ایران مان روش های پرداخت ارزی و Paypal را فراهم کرده ایم که دیگر مشکلی برای انتقال پول به ایران متوجه آن ها نباشد.
موضوع دیگر نحوه بستن قرارداد، برگزاری جلسات و آموزش است. جالب است که بدانید که مشتریان ما در تهران حتی به صورت حضوری به شرکت ما مراجعه نمی کنند. همه این مراحل از طریق تماس های الکترونیک انجام می شود. با این حال مشتریانی داریم که هنوز دوست دارند به صورت رو در رو با ما صحبت کنند، برای همین درصد کمی از مشتریان مان به صورت حضوری به ما سر می زنند. یعنی قرار داد و تمام مراحل آن آنلاین و از طریق پشتیبانی 24 ساعته انجام می شود. پس فرقی نمی کند شما در تهران همشهری ما باشید یا در سن دیگو یا سن لوئیس زندگی کنید. اینترنت فاصله جغرافیایی را از بین برده است.
اختلاف ساعت شاید برای برخی جای سوال داشته باشد. به یاد داشته باشید که سیستم های کامپیوتری اغلب پشتیبانی 24 ساعته دارند. پس اختلاف ساعت موضوع بحث در طراح سایت نیست. وب سایت یا سیستم های کامپیوتری یک موجود زنده هستند که شب و روز ندارند. و نیاز های خاص و فوری مشتریان در قرارداد پشتیبانی قابلیت بحث و مدیریت دارند.
کلام آخر
همانطور که دیدید هزینه توسعه وب سایت در ایران در مقایسه با کشور های اروپایی و آمریکا بسیار پایین است. این هزینه پایین به کسب و کار ها اجازه می دهد که سرمایه خود را برای وب سایت صرفه جویی کرده و در سایر بخش های کسب و کارها سرمایه گذاری نمایند. این هزینه پایین همچنین می تواند فرصت توسعه امکانات حرفه ایی تر وب سایت را نه تنها از نظر ظاهری بلکه از نظر امکانات پنل مدیریتی وب سایت، سیستم های گزارش گیری که اغلب بسیار گران هستند را فراهم کند. که هر یک از این امکانات می تواند برای شما در آمریکا به اندازه یک وب سایت هزینه داشته باشد. بنابراین من به شما پیشنهاد می کنم که برنامه خود را برای توسعه وب سایت با کارشناسان ما در میان بگذارید، تا ما بتوانیم با پیشنهادات مان شما را غافل گیر کنیم.